Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oscar en Oma Rozerood

5 maart 2023 @ 14:30 - 17:00

€14,50

In Oscar en Oma Rozerood weet Ksenia twee uur lang te boeien en te ontroeren. Ze neemt alle rollen voor haar rekening en dans als een soort Peter Pan op, over en rond haar decorstukken. Je herkent snel de types en raakt gewend aan de speelse vertelvorm die dit oplevert.

Ksenia Marasanova maakte furore met haar solotheaterstuk ‘Zij zagen Oorlog’. In dat bejubelde stuk kruipt ze in de huid van 5 mensen en vertelt hun verhaal. Oscar en Oma Rozerood is haar nieuw solotheatervoorstelling en is gebaseerd op de wereldberoemde novelle van Eric-Emmanuel Schmitt.

Oscar is 10 jaar oud en ernstig ziek. In het ziekenhuis heeft Oscar vrienden. Daar ontmoet hij ook Oma Rozerood en met elkaar beleven ze waanzinnige avonturen. Oma Rozerood adviseert Oscar een brief aan God te schrijven. Samen beleven ze 12 intense dagen.

Oscar en Oma Rozerood is een juweel van een verhaal:

  • Theaterkrant over Ksenia: “De kleine veelzijdige soliste weet je twee uur lang te boeien en te ontroeren. Grappig, ontroerend, ontwapenend.”
  • NPO Radio 1 over Ksenia: “De meertalige alles-kunnende octopus zuigt je het verhaal in en boeit tot de laatste seconde.”
  • Hier in Salland: “Ksenia Marasanova laat haar publiek nog maar eens zien dat ze een fantastische actrice is. Die in staat is om binnen één tel haar toeschouwers om te laten slaan van een traan naar een glim- of zelfs schaterlach.
  • AD over Ksenia: “Ksenia oogt niet bombastisch, maar wisselt moeiteloos diverse personages af en neemt je echt mee in hun verhaal.”
  • NRC over Oscar en Oma Rozerood: “Een fabel van liefde en vriendschap, een anti-gif vol tolerantie en Harmonie.”
  • Trouw over Oscar en Oma Rozerood: “Een juweeltje.”
  • De Telegraaf over Oscar en Oma Rozerood: “Magisch. Een klein meesterwerk.”
  • Volkskrant over Schmitt: “Een natuurtalent. Zijn dialogen zijn virtuoos en geestig. Zijn taalgebruik helder en licht, zijn personages sterk.”

Over Ksenia

Oscar en Oma Rozerood is Ksenia’s derde Nederlandstalige solovoorstelling. Eerder maakte zo de abstracte toneelvoorstelling Strannik. Daarna volgde de bejubelde voorstelling ‘Zij zagen Oorlog‘. Deze zal op 5 mei in het Wresinski Theater te zien zijn.

Gegevens

Datum:
5 maart 2023
Tijd:
14:30 - 17:00
Kosten:
€14,50
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://ksenia.nl/events/zwolle-oscar-en-oma-rozerood-2023-4/

Locatie

Wresinski Theater
Floresstraat 21
Zwolle, 8022AD
+ Google Maps
Telefoon
0641237501
Bekijk de site van Locatie