Zie de Mens

Een theatercollage over SAMEN-redzaamheid 

Klik hier voor de volledige AGENDA

SAMEN hebben we het gered, een nieuwe theaterproductie, Zie de mens. Een voorstelling in een unieke opstelling geïnspireerd door corona.

DE VOORSTELLING  Zie de Mens is een collage van poëtische  scènes en monologen omlijst door een variëteit aan muzikale sferen. De thema’s van de voorstelling worden tot leven gebracht door mensen die weten hoe het is om te leven in situaties die kwetsbaar maken. Door ons dus. Zie de mens is een zoektocht. Naar de zin en onzin van zelfredzaamheid. Zelfredzaamheid op eigen kracht en met eigen middelen. Bestaat dat? Moeten we dat willen? Iedereen zelfredzaam?

Zie de mens is zeer de moeite waard. Ze is gebaseerd op levensechte verhalen van mensen in armoede die de voorstelling zelf spelen. Het is een kunstzinnige, dynamische voorstelling met spel, muziek en videoprojecties. Ze is zoals het leven in armoede: direct, rauw en confronterend, en tegelijkertijd ook poëtisch, teder en liefdevol.

Zie de mens is een voorstelling waarmee we het publiek meenemen naar tal van zaken die ons raken: de mythe van zelfredzaamheid, de zin en onzin van de participatiewet, de ijzige kou op een dakloos bankje in het stadspark, liefdadigheid als doekje voor het bloeden, verdwalen tussen ambtelijke regels, verplicht vrijwillig konijnen voeren op een kinderboerderij en cultuur als recht om te ervaren wie je bent. En dan ontmoeten wij u graag na afloop om het gesprek aan te gaan.

Armoede is geen zaak van liefdadigheid. Armoede is een zaak van rechtvaardigheid.

        Nelson Mandela

Enkele reacties van toeschouwers:

Een hartverscheurende oproep om de systeemwereld ondergeschikt te maken aan de menselijke maat.

Fantastische tekstregie; gedreven spel; prachtige vormgeving.

De persoonlijke levensverhalen van mensen in armoede komen ‘binnen’. Als je deze levenslessen kunt accepteren en als uitgestoken hand ziet om samen verder te komen, is ‘Zie de mens’ een onmisbare ervaring voor iedere uitvoerder, vrijwilliger en beleidsbepaler.

Ga naar de AGENDA voor de lijst van voorstellingen.