Theaterzaal

De ontstaansgeschiedenis

Medio 2016 moest de Stichting haar vertrouwde locatie in een voormalig schoolgebouw van het Deltion College verlaten. Het gebouw moest worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Het gebouw aan de Nijverheidsstraat was eigendom van de gemeente en werd ons ter beschikking gesteld mede in het kader van het toenmalige cultuurbeleid. Dit beleid was inmiddels echter veranderd en door gemeente werd ons geen vervangend gebouw aangeboden. Dit betekende, wilde we het werk van de Stichting voortzetten, dat we zelf op zoek moesten naar een nieuwe locatie…

Na een intensieve speurtocht langs holen en lokalen vonden we een locatie die budgettair gezien tot de mogelijkheden behoorde en enigszins aan onze wensen voldeed; een ruime, hoge, goed bereikbare ruimte gelegen in een volksbuurt. Het was een oude fabriekshal op het voormalig Philips bedrijfs- terrein in de wijk Diezerpoort. De hal was nagenoeg leeg met hier en daar wat houten berghokken, een toilethokje en een wasbak. Hier moest eerst stevig verbouwd worden om een werkbare en leefbare ruimte te creëren. Met onze club vrijwilligers en de nodige professionals zijn we aan het breken en bouwen geslagen. De hal werd in tweeën gesplitst en omgetoverd tot een theaterzaal en een foyer/keuken/kantoorruimte.

In onderstaand filmpje kunt u het hele proces samengevat zien. Het filmpje is een collage bestaande uit een mix van foto’s en filmpjes van diverse telefoons en gemonteerde camerabeelden. De kwaliteit is daardoor wisselend maar u krijgt een goede indruk van alle werkzaamheden die er hebben plaatsgevonden.

De verbouwing heeft zo’n zes maanden in beslag genomen. Toen werd het tijd om onze core-business weer op te pakken, het maken van theater. In november 2016 konden we van start gaan met de repetities van theatervoorstelling De Omzieners en in februari 2017 gingen we in première in ons eigenhandig opgebouwde theater…

De realisatie en inrichting van de verbouwing is mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds.

Theaterzaal huren?

Wilt u een keer gebruik maken van de zaal voor een eigen voorstelling, een repetitie of een bijeenkomst? Dat kan! U kunt de ruimte huren.

Specificaties

  • De afmetingen van de theaterzaal zijn 12 x 8 x 6 meter (b x d x h).
  • De zittribune biedt plaats aan 50 mensen en is 8 meter breed.
  • De zaal is geheel verduisterd en geïsoleerd en beschikt over bescheiden licht- en geluidsinstallatie.

De Ontmoetingsruimte

In de ontmoetingsruimte staan tafels en stoelen, er zijn een paar zitbanken en er is een volledig uitgeruste keuken. Er is een vide geplaatst, dat gebruikt wordt als kantoor- en opslagruimte.